Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rámen? Itadakimasz!

Keiko Japan - 2023. 06. 14. 12:10:00
Rámen? Itadakimasz!

A japán konyhában igen népszerűek a levesek, a legismertebb a miszó, a szoba és udon, illetve a rámen tésztaleves. Most a legutóbbiról írnánk pár szót.

A rámen eredete bizonytalan, alapvetően Kínából származtatják, de vannak, akik szerint japán találmány. Tény, hogy a 20. század második felétől robbanásszerűen vált népszerűvé, köszönhetően a 2. világháború utóhatásainak: egyfelől a frontról hazatérő katonák megváltozott szokásainak, másfelől az olcsó, amerikai liszt importnak. Ne felejtsük az instant tészta 1958-bani feltalálását se, amelynek köszönhetően bárki pillanat alatt otthon is összedobhatott egy fincsi ráment.. Tény ami tény, az 1950-es évek után háztartások és éttermek mindennapi kínálatában kapott helyet ez az ízletes étel.

地球の裏側にある行列のできるラーメン屋「あすか」に行ってきた - GIGAZINEA rámen alapvetően húsleves, tésztával és egy feltét husival, ami leginkább disznó. Persze vannak az általános japán hozzávalók, úgy mint miszó, szójaszósz, nori, tojás és zöldhagyma. Természetesen megvannak a régiók saját rámenjei, így a sertéscsontleves alapú tonkocu-rámen Kjúsú vidéken npészerű, míg a miszó alapút leginkább Hokkaidón fogyasztják. 

A ráment általános éttermekben is kínálják, de ha a Szigetországban kint járva megkívánjuk e japán eledelt, mindenképpen az ún. rámen-jába üljünk be, hiszen ezek az autentikus, szinte kizárólag rámenre specializálódott éttermek. Ilyenkor általánosságban igazi japános hangulatba csöppenünk: az étterem közepén gőzbe burkolózott "látványkonyha", hatalmas fazekokkal, sürgőforgó, a betérőket hangos "Irassaimasze!"-val üdvözlő szakácsokkal, akik pár perc alatt a pultra varázsolják e mennyei tésztalevest.

ラーメン屋を開業するために必要な資金・資格は?失敗しないコツも紹介 | ペイサポ ~お店がはじめるキャッシュレス決済~

A ráment nagy méretű leveses kerámia tálakból fogyasztják, amelyek alakja szintén más és más régiónként. A lényeg, hogy jó nagy adag beleférjen :)

Jó étvágyat! Itadakimasz!